Poslední zprávy a fotky jsou tady...

Pondělí

První den jsme navštívili ZOO Jihlava, k vidění byla řada cizokrajných zvířat, jako jsou žirafy, lenochodi, kteří se procházeli volně kolem nás. Po velkolepé prohlídce jsme se vydali směrem k ubytování, kterým se nám na následujících pět dnů stal Bejčkův mlýn Slavonice.

Úterý

Dnes třída 4. A strávila den v Dačicích. Prohlédli jsme si místní zámek, dětem se moc líbilo v muzeu kostky cukru a v muzeu letectví. Děti ze 4.B se ve Slavonicích dozvěděly, jak Grázl vyloupil městskou pokladnu a odpoledne prozkoumaly okolní bunkry.

Středa

4. A -  V nohách přes 17 kilometrů, ale i tak jsme si to užili. Hrad Landštejn je opravdu nádherné a neokoukatelné místo. Děti šlapaly kopec nekopec a odměnou jim bylo nejen nakupování suvenýrů, ale nádherný výhled z nejvyšší a nejširší věže, kterou na Landštejně naleznete.

Třída 4. B jela vlakem do Dačic, kde je čekala prohlídka zámku, muzea kostky cukru, věže a leteckého muzea.

Čtvrtek

Dnes si děti z 4. A užily vycházku po Slavonicích s příběhem. Konkrétně jsme měli hledačku na motivy pověsti Jak Grázl vyloupil městskou pokladnu. Odborný výklad a krásné počasí nám pomohli k vyluštění celé tajenky. Po obědě a zaslouženém odpočinku nás čekal odborník přes vojenskou techniku, který nám řekl něco víc o bunkrech. Cestou zpět jsme nevynechali ani Cestu pohádkovým lesem.

Čtvrteční výlet na Landštejn se třídě 4. B báječně vydařil. Počasí nám přálo, někteří zvládli i zpáteční cestu pěšky.

Pátek

Počasí jako na houpačce, ale v podzemí a na věži nám déšť nevadil. Do dnešního harmonogramu nám krásně zapadlo Slavonické podzemí a Slavonická věž.