V pondělí jsme naší školní kuchyni předali do rukou firmy Bidfood. V dopoledních hodinách nám šéfkuchaři v zastoupení pana Petra Konečného a Jakuba Minaříka uvařili přes 350 porcí mořského okouna na albánský způsob s bramborami pečenými v zelenině, jako druhý chod byl s radostí vítaný burger s trhaným vepřovým masem, pečenou slaninou a čedarovou omáčkou.
Věděli jste, že první hamburgery vznikly na území německého města Hamburg a společně s emigranty byly jako součást pouličního rychlého jídla převezeny na americký kontinent?
V odpoledních hodinách dorazil zbytek týmu včetně známé české herečky a propagátorky zdravé výživy, paní Markéty Hrubešové. Toto téma patřilo semináři: „Banquet mezinárodní kuchyně, vaříme s Makrétou“. Na uvítanou nejen ji, ale i ostatní účastníky přišel pozdravit a přivítat pan starosta Ing. Jirsa, který se zajímal o nově plánovanou změnu spotřebního koše. V rámci semináře, který byl pořádán pro zástupce školních jídelen pro Jihočeský kraj, čekaly nás 4 vstupy živého vaření. Měli jsme možnost ochutnat 6 druhů pokrmů z řady Banquet a bezmasé jídlo Garden Gurmet.
Děkujeme všem za možnost uspořádat tuto akci právě u nás v Hluboké nad Vltavou.
https://zs-hluboka.cz/2-ostatni/1076-bidfood-ve-skolni-kuchyni#sigFreeId9c185a4336